Automotive Forum & Expo 2018 събира световният аутомотив елит в София

Automotive Forum & Expo 2018 събира световният аутомотив елит в София
18 – 21 октомври: Световният аутомотив елит е в София

Най-голямото аутомотив събитие в България за годината започва на 18 октомври в Inter Expo Center. Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, се провежда под патронажа на министър-председателя г-н Бойко Борисов. Потвърдено е присъствието на десетки представители на международния аутомотив бизнес елит и над 100 изложители. Хиляди посетители ще могат да се докоснат до бъдещето на автомобила, да тестват електрически коли и да се включат в аутомотив симулатори.

Две седмици преди откриването на най-големия форум в областта на автомобилната индустрия в България, Automotive Cluster Bulgaria и Inter Expo Center имат удоволствие да обявят последните детайли около събитието. Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, ще се състои от 18 до 21 октомври 2018 (четвъртък-неделя) в Inter Expo Center. Организаторите имат амбицията да поставят началото на биенале, което да заеме редовно мястото си през октомври на всяка четна година и да бъде подкрепено от Automechanika – световния лидер в областта на аутомотив събитията. Форумът се ползва с пълната подкрепа на Правителството. Очаква се по време на конференцията и съпътстващата програма да бъдат обявени значителни чуждестранни инвестиции.

Automotive Forum & Expo Sofia 2018, с подкрепата на Automechanika, включва четири събития: Международна конференция, Кариерни дни, B2B срещи с чуждестранно участие и Експо.

Първото издание на Automotive Expo 2018 ще се проведе от 18 до 21 октомври и ще обхване богатата палитра аутомотив технологии, авточасти и компоненти, автосервизно и гаражно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Потвърдилите участие изложители вече са над 100 – сред тях лидерите в областта на вноса и дистрибуцията на части и аксесоари, водещите консултанти, логистични компании и търговски вериги от аутомотив бранша. Организаторите очакват хиляди автомобилни фенове и потребители да изпълнят залите на Inter Expo Center, за да се запознаят с най-новото и модерното  автомобилно и сервизно оборудване, електроника и технологии за всякакви типове возила. За публиката ще има много изненади, сред които симулатори за безопасно движение, даващи възможност на всеки да изпита уменията си в критични ситуации на пътя, включително с демонстрация в безопасни условия на симулации на преобръщане и аквапланинг. Билетите за вход на изложението ще са с цени от 7 лв.

Международната автомобилна конференция Automotive Forum 2018 (18-19 октомври) е насочена към мениджъри и представители на индустрията. Тя ще доведе за първи път в България водещи имена от гигантите в световния бизнес BMW Group, Ford и VW Group, които ще представят пред българските аутомотив доставчици възможностите за съвместна работа с най-големите в индустрията. Презентациите на най-новите заводи на BMW, Ford и Audi ще включват изискванията, които производителите на оригинално оборудване имат към своите доставчици и възможностите за български компании да сключат договори с водещите OEM имена. Водещият в света производител на дигитални технологии в промишлеността ABB Group ще представи за първи път на изложбен подиум болид от Формула Е от второ поколение. Иновативният гигант в областта на пневматичните и електрически задвижвания Festo ще направи демонстрация с изцяло роботизирана „ръка“. Технологичният гигант Bosch, който е и най-големият доставчик на аутомотив компоненти в света, ще разкрие плановете си за бъдещи аутомотив технологии в областта на автономното управление и електрификацията.  Водещи специалисти от индустрията и обществения живот ще участват в панели за обсъждане на ключови въпроси. Темите на панелите ще бъдат: Образованието и автомобилния бранш; Бъдещето на индустрията; R&D инициативи в България и нови индустриални зони; Стратегия за развитие на аутомотив бизнеса в България и на Балканите.

Automotive_Career_DaysAutomotive Career Days се провеждат с подкрепата на Human Resources Specialists и са насочени към професионалисти и непрофесионалисти, които искат да започнат или развият кариерата си в автомобилната индустрия. Кариерните дни ще се проведат на 18 и 19 октомври и ще разкажат за добри практики и възможности за работа и продължаване на кариерата в сферата на аутомотив индустрията. Презентации ще направят компании като Sensata, Festo и Luxoft. Успешни университети от Западна Европа и България ще представят инженерни и творчески програми за аутомотив обучение. Част от свободните позиции ще бъдат качени на сайта forum.automotive.bg.

B2B срещите ще дадат възможност представители на българския бизнес да се срещнат със световни мениджъри на компании за оригинално оборудване. В срещите ще участват и представители на правителството, както и ключови държавни институции. B2B срещите ще дадат възможност на малките и средните предприятия да открият нови възможности за развитие и да направят първата крачка към нови пазари, а на големите компании: да започнат преговори за доставки с водещи европейски и световни автомобилни гиганти.

Успоредно на основната програма на събитието посетителите ще могат да се възползват от Зона за тест драйв на електромобили и хибриди. Тя ще бъде разположена непосредствено пред входа на Inter Expo Center и ще дава възможност за тестова обиколка зад волана на автомобили, оборудвани с най-модерни технологии.

Билетите за международната конференция вече са в продажба на forum.automotive.bg и в мрежата на Bilet.bg. Регистрация за участие в B2B срещите и Кариерните дни може да се направи на forum.automotive.bg. Повече за експото може да научите на automotive-expo.bg.

Свързани публикации