Рекорден брой компании изпълниха фоайето на УНСС този вторник по време на Дни на кариерата 2023

Рекорден брой компании изпълниха фоайето на УНСС този вторник по време на Дни на кариерата 2023

89 компании и 5500 студенти и търсещи работа посетиха четиринадесетото издание на кариерния форум

110 щанда на 89 компании и организации от бизнеса и държавната администрация запълниха фоайето на УНСС за четиринадесетото издание на Дни на кариерата в икономическите сектори 2023 на 21 ноември. Студентският кариерен форум, организиран от JobTiger, Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров събра най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Компаниите успяха да срещнат над 5500 студенти, дошли да се запознаят с възможностите за стаж и нова работа.

Събитието бе открито от проф. д-р Димитър Димитров – Ректор на УНСС, проф. Цветана Стоянова – зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Инес Воданович – представител на златния спонсор ABA – Work in Austria. Атанас Димитров – директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), Илиян Чабуклийски – председател на Студентския съвет при УНСС и Светлозар Петров – Управител на JobTiger.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров заяви, че за него е много приятно да открие форума и то при рекорден брой компании, които участват и подчерта: „Присъстваме на събитие, което е изключително полезно за нашите студенти, то е своеобразен мост между университета и бизнеса и част от политиката на УНСС да развива тясно сътрудничество с бизнеса и да сближава обучението с практиката. Форумът е прекрасна възможност за директно общуване между работодателите и студентите. Бъдете активни и използвайте възможностите, които ви се предоставят на този ден, защото може да откриете своя потенциален работодател или той да намери вас“, призова студентите проф. д-р Димитър Димитров.

„За мен е изключително удоволствие, че за четиринадесети пореден път имаме възможност да открием „Дните на кариерата“, с такъв голям интерес от страна на бизнеса. Радостна съм, че през последните години бизнесът припозна университета като свое място, това се вижда и от множеството дарения и спонсорства, които са направени от наши партньори. Искам да благодаря за подкрепата на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, без който този кариерен форум нямаше да бъде възможен, благодаря и на управителя на JobTiger г-н Светлозар Петров, защото всяка година надгражда това събитие. Благодаря и на председателя на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски за съпричастността, защото правим всичко това за нашите студенти“, каза проф. Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

Г-жа Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), която е златен спонсор на събитието поздрави присъстващите от името на АВА и благодари на УНСС, на ректора проф. д-р Димитър Димитров и на JobTiger за предоставената възможност тази година да участват в Дните на кариерата като златен спонсор. Тя покани студентите на щанда на Агенцията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси. Г-жа Инес Воданович пожела успех на форума и изрази увереност, че студентите ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели, а работодателите – да намерят кандидати за позициите, които предлагат.

Аз искам да благодаря първо на университета и специално на ректора проф. д-р Димитър Димитров за сътрудничеството, защото организацията на събитие от такъв мащаб е много трудна и без 100% партньорство от двете страни няма как да се получи. Благодаря на компаниите, които отново ни гласуваха доверие  на нас, на университета и на студентите и са тук, за да предложат своите позиции. Благодаря и на всички спонсори, особено на златния спонсор – Австрийската бизнес агенция (АВА). За нас е гордост, че една държавна австрийска агенция ни гласува доверие като организатори. Не на последно място благодаря и на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), на Студентски съвет при УНСС и на екипа на JobTiger“, каза управителят на JobTiger Светлозар Петров.

„Днес нашите колеги ще имат възможност да се срещнат с водещи компании от различни сектори и да проучат възможностите за стаж или да намерят своята мечтана работа именно чрез този форум“, каза председателят на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски и се обърна към студентите: „Сигурен съм, че в края на деня ще се гордеете, че в УНСС се провежда подобно събитие, защото ще сте намерили това, което търсите“.

„За мен е чест за четиринадесета поредна година да бъда част от този форум“, каза директорът на МЦРК Атанас Димитров и обърна внимание, че за тези години в изданията на Дни на кариерата са участвали 48 741 студенти и докторанти на УНСС. Дни на кариерата се превърна в едно грандиозно събитие. Все повече фирми искат да участват и да се представят на изложението. Това е добър атестат за нашия университет и за Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), за усилията, които полагаме за реализацията на възпитаниците ни. Тази година МЦРК празнува своята 20-годишнина и не е случайно, че слогана в логото на центъра е „Градим бъдеще“. Наистина МЦРК, Студентският съвет и ръководството на УНСС градим бъдеще“, допълни Атанас Димитров.

През целия ден на щандовете в централното фоайе на УНСС водещи компании и организации презентираха стажантските си програми и възможностите за работа.

Студентите, търсещи работа или стаж, представиха своите CV-та на предпочитаните от тях компании и проведоха кратки интервюта с представители на HR отделите им. Младите хора имаха възможност да се срещнат със специалисти по кариерно консултиране и подбор на персонала, а най-активните от тях участваха и в томболи с награди.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria.

Бронзови спонсори на събитието: EKO Bulgaria и Eurospeed

Медийни партньори: JobTiger.tv, HR Industry, Асоциация на индустриалния капитал в България, сп. Мениджър, b2b Media, ЛИДЕР.БГ, „Аз мога – тук и сега, Legion Run, ISIC International student identity card, Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“,  EVENTIPLIER и 9Academy, Advent group, sofoods, Baristo, Aspasia, Nescafe 3in1, Kit Kat, AISEC, gustomedia, mysofia.bg, Кариери, pixel media, HR manager, My job, IMG, uchi.bg.

Свързани публикации