Десетки предлагащи работа компании и 1100 посетители – на откриването на Дни на кариерата ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

След успешния им старт в София, Дни на кариерата ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще се проведат в Пловдив, Варна, Габрово и онлайн за цялата страна

На 8 октомври – след месеци на невъзможност да се провеждат събития на живо – в НДК се събраха организатори, представители на бизнеса, кандидати за нова работа или стаж и почетни гости, партньори и приятели на Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Откриването на 11-ия ежегоден форум в момент на криза бе окачествено не само като удобна възможност кандидатите за работа да се срещнат с екипите на водещи компании у нас, но и като знак, че въпреки предизвикателствата, бизнесът търси начини да се развива.

„Вярваме, че това, което организирахме, е нещо, което има своя смисъл – макар по-малко компании тази година, то все пак има 30 компании, които ясно показват, че са дошли да намерят необходимите им хора, да се срещнат с талантите и да наемат, наемат, наемат.“ – това заяви при откриването г-н Светлозар Петров, управител на компанията-организатор JobТiger.

„Организатори, кандидати и партньори имаме една и съща цел и тя не е намаляването на безработицата, особено сред младите хора, а – те да намерят своето подходящо място“ – допълни Полина Маринова директор на Регионална служба по заетостта – София.

„65% от децата, които в момента посещават училище, ще имат професии, които не съществуват сега. И затова е изключително важно да знаем какво търсят работодателите.“ – значимостта на форума в перспектива подчерта и д-р Ивана Радонова, държавен експерт в дирекция „Висше образование“ на МОН.

Успех на единствения у нас специализиран кариерен форум за секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг пожела и Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община.

В НДК в деня на откриването на събитието работодателите успяха да се срещнат с 1100 кандидати, които търсеха реализация на своите технически умения и езикови знания. Колко от тях успяха да открият новото си работно място – скоро ще разберем.

За всички останали, които все още не са се включили, предстоят и нови, също толкова добри възможности. Всички, търсещи нова работа или стаж във водещи компании у нас, опериращи в секторите ИТ, Телекомуникации и Аутсорсинг, могат да го направят на още три форума на живо и един виртуален ден.

След старта си в София, Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг продължават на живо: в Пловдив на 12 октомври  – Пловдивски панаир, Конгресен център; във Варна на 14 октомври – Rosslyn Hotel Dimyat и в Габрово на 20 октомври – Технически университет, Библиотека.

На 21 октомври от 11 до 17 ч. ще се проведе Виртуален ден – най-лесната, безопасна и удобна възможност да се включите във форума от всяка точка на света. Нужна е единствено предварителна безплатна регистрация на този линк.

Събитията на живо са безплатни за посетителите и се провеждат при всички разписани мерки за сигурност, а екипът на JobТiger дори се тества предварително за COVID-19 и допуска до срещите на живо само доказано здрави свои представители.

Подробности за програмата на Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2020 и пълен списък на компаниите изложители – можете да видите тук.

Предварителна регистрация за събитията от Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2020 можете бързо и безплатно да направите на сайта на форума.

 

 

Свързани публикации