Кариерният път на Василена Георгиева от виртуални IT Дни на кариерата до член на екипа на INENSIA в България.

Кариерният път на Василена Георгиева от виртуални IT Дни на кариерата до член на екипа на INENSIA в България.

<< Къде са хората? …- Хората ли? Видях ги преди години. Но човек никога не знае къде да ги открие. Вятърът ги носи. Нямат корени и това им пречи много. >>

– Из „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери

В днешната статия екипът на JobTiger е щастлив да ви сподели историята за това как се откриват нови таланти, привличат нови колеги и развиват професионални кариерни пътеки. Все по-често чуваме израза, че „няма хора“, а всъщност има достатъчно добри примери за това, че е въпрос на попътен вятър, за да бъдат открити.

На виртуалното издание на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг през 2021 INENSIA е изложител. В същото събитие, активно търсеща кариерни възможности, е Василена Георгиева. Как нейното участие във виртуалния кариерен форум се е превърнало в реална професионална възможност и какво предстои за нея като развитие в компанията – Василена споделя в интервюто.

VasilenaИненсия е млада международна компания специализирана в предлагане на висококачествени услуги, свързани с дигитализацията на всички бизнес процеси в индустриалния сектор – от разработването и дизайна, през симулациите до създаването на продуктите – като използва PLM /Product Lifecycle Management/ решения. Компанията работи с едни от най-големите и съвременни  технологии на пазара, а техни клиенти са корпорации в различни сектори – автомобилостроене, самолетостроене, електроника, машиностроене, фармацевтична индустрия и др. Ценностите, върху които Иненсия изгражда работата си, са постоянно развитие на собствените умения, екипен дух, взаимно уважение и Lean подход във всяко направление.

Василена Георгиева започва кариерния си път в маркетинг сферата, но бързо осъзнава, че това не е нейното призвание. Технологиите, математиката и сложните задачи винаги са били нейна страст и решава да се преориентира, като започва обучения в програмирането. Не след дълго работи по първите си самостоятелни проекти, а в момента Василена заема позицията Junior Full-Stack Developer в INENSIA и разширява уменията си, работейки по проекти свързани с автоматизиране на процеси в компанията.

  • Как реши да вземеш участие в Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг и какъв беше твоят опит от участието?

Решението ми да се включа в Дни на кариерата бе подтикнато от доста фактори – първоначално бях привлечена от реклами на събитието в социалните медии и възможността да се срещна с различни компании и техните представители. Беше и точният момент, просто си казах: „Няма какво да изгубиш!“ и се записах.
Платформата е създадена изключително интересно, защото дава възможност на всеки търсещ нови възможности да се срещне с множество работодатели и да намери мечтаната работа. Това е един иновативен начин за провеждане на събития от такъв тип в условията, в които живеем в момента, и се надявам все повече компании и кандидати да го припознаят.

  • Каква беше първата среща с представителите на INENSIA?

Живеейки във време на пандемия, първата ми среща с представителите на INENSIA беше изцяло онлайн. Срещата беше изключително приятна, информативна и доста позитивна – запознах се с дейността на INENSIA и бях заинтригувана да разбера повече за технологиите и проектите, по които работят.

  • Как премина процесът на подбор за компанията?

Процесът премина онлайн и се състоя в няколко стъпки, в които ми бе дадена възможността да се запозная с работата отблизо, с примерни задачи и разговор с колега от техническия екип. Бях силно впечатлена от множеството проекти, по които работи офисът в България, и портфолиото им от международни клиенти. Измежду разговорите за проектите и технологиите, усетих и че атмосферата в компанията е много креативна и приятелска.

  • На каква позиция си в компанията и как тя ти помогна в развитието на професионални знания и умения ?

В момента заемам позицията на Junior Full-Stack Developer и съм изключително щастлива, че получих шанс за развитие в ИТ сферата и да опозная света на PLM решенията. На този етап разучаването на всяка една система и технология е нещо, което допълнително развива уменията, които съм натрупала в обучението си до момента.

  • Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

Надявам се да достигна нивото на колегата, който беше на техническото ми интервю и да заема позиция на Кариерен консултант и ментор, която е част от политиките за развитие на INENSIA. Бих искала до такава степен да се развия в работата си, че да  мога да подпомагам и развитието на по-младите ми колеги, защото смятам, че за един млад човек менторът е от изключително значение.

  • Защо би препоръчала INENSIA и работата в компанията?

В INENSIA виждам напредничавост в много аспекти. От отношението към всеки един служител до свободата за изява и възможностите за развитие. Сферата, в която се развива INENSIA, е изключително интересна, технологиите, които използват и разработват, дават възможност на всеки желаещ да се учи и развива, да придобие множество разнообразни познания и качества, които биха били приложими в много различни индустрии.  Положителната работна среда и отзивчивостта на хората са голяма част от това, което прави INENSIA едно прекрасно място за работа и развитие.

Разберете повече за INENSIA на Employer branding страницата им – тук. Вижте отворените позиции и се осмелете вятърът да ви отнесе към следващата кариерна стъпка във вашата история.

Вижте и предстоящите Дни на кариерата и вземете участие.

Свързани публикации