Kaufland на Национални дни на кариерата – виртуално на 8-и април

Kaufland_Dopulnitelen_MaterialКазвам се Розалия Томова и съм на 26 години. Завърших езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ в гр. София, където изучавах френски и английски език. След това продължих образованието си в УНСС със специалност „Икономическа социология и психология“ . Миналата година завърших магистърската си степен, насочена към сферата на дейност, в която съм избрала да се развивам, а именно „Икономика на човешките ресурси със специалност Управление на човешките ресурси“.

През 2018 година, малко преди да завърша бакалавърската си степен, кандидатствах по обява за стажант в направление Човешки ресурси в Kaufland България и не след дълго получих покана за интервю. Срещата премина успешно и бях поканена да стартирам кариерата си в една динамична и сигурна компания, която ми даде шанс да развия нови личностни и професионални умения.  Подписах договора си за стаж през май 2018 г., още преди държавния ми изпит. Това беше важно решение за мен и моя професионален път, защото исках да приложа наученото от университета на практика. Заредена с любопитство и мотивация, исках да видя от първо лице как функционира бизнесът, какви са процесите в една голяма международна компания, как се случва магията, мисията и важността на Човешките ресурси в един от най-големите работодатели в България.

Kaufland е компания, която се стреми да подкрепя и насърчава старта в кариерата на ученици и студенти, предоставяйки им добри възможности за трупане на практически опит в международна среда. Стажантските програми са добре структурирани и гарантират добро и поетапно въвеждане в работата и проектите. Получаваш отговорност и възможност да се докажеш. Участваш в различни онлайн и присъствени обучения, които ти помагат както за по-доброто изпълнение на ежедневните ти задачи, така и за развитието на ключови меки умения, които допринасят както за твоето професионално, така и за твоето личностно израстване.

Не спирам да твърдя, че Kaufland ми даде най-важното в началото на моята кариера- истинско приключение, изпълнено с много нови знания, динамика и разнообразие, и работа в невероятен екип. През годините той се разшири и стана един сплотен и много надежден отбор от млади ентусиазирани професионалисти, заредени с много енергия и позитивно отношение. По време на стажа значително надградих своите качества и придобих ценен опит, благодарение на активното участие в работния процес. Не мога да си представя по-добър старт в професионалното ми развитие, защото Kaufland надхвърли моите очаквания. Когато стартирах преди почти 3 години, едно от първите неща, които забелязах и ми остави много положително впечатление беше, че всички колеги са любезни и готови да ти съдействат. По време на стажа за мен беше важно всеки ден да научавам нови неща и да надграждам знанията си. Да работя по утвърдени световни практики и стандарти. Когато започнах работа правих първите си стъпки в подбора на кадри. Колегите ми даваха възможността да се изявявам чрез различни задачи.  Помощта, която срещах от тях при възникнали въпроси и казуси ме мотивира да искам да се развивам все по-бързо, да достигам нови лични върхове и да бъда за пример за себе си и за останалите. Получавах обратна връзка за всеки мой успех и ме насърчаваха да бъда по- самостоятелна във взимането на решения. Да не се страхувам да съм проактивна и да споделям мнение, което винаги ще бъде чуто Разбрах, че няма грешно решение щом съм преценила и обмислила правилно действията си. След стажа получих предложение да стана част от екипа и дори за момент не се замислих – знаех, че съм на правилното място, обградена от правилните хора и тръгнала по правилния професионален път

С това предизвикателствата за мен не спират и днес, тъй като всеки ден се занимавам с различни и нови неща, попадам в разнообразни ситуации, които ми помагат да надграждам натрупаната експертиза..

Радвам се, че компанията видя потенциала в мен и ме трогна признанието, че усилията и желанието да се развивам не останаха незабелязани. Всеки ден съм още по-мотивирана и заредена с желание за работа и усъвършенстване.

След по-малко от три години прекарани в Kaufland, мога спокойно да кажа, че това е правилното място за всеки, който иска да стартира своята кариера, да придобие нови умения и да се развива. Да се довери на топ работодател, който оценява, ангажира и осигурява страхотна работна атмосфера, в която удовлетворението и постигнатите резултатите са видими всеки ден. Всяка година моят ръководител изготвя специален обучителен план, в която заедно дефинираме целите, които искаме да постигнем, уменията, които да доразвием.

И не на последно място – екипът, с който работя е причината всеки ден да ходя с желание  на работа. Това са хора, с които разчитаме един на друг. Изградили сме взаимно доверие и уважение, изградили сме едно малко семейство, в което ние грижа един за друг, в което се развиваме взаимно.

opengraph_image_default-581151e556 (1)

 

Свързани публикации