Kонференция “Образование и бизнес“

На един език ли говорят теорията и практиката? – под това мото на 24 март 2014 г. в гр. София, Sofia Event Center/Paradise Center/ от 9:00 ч. ще се проведе конференция “Образование и бизнес, организирана от три водещи инономически медии – Bulgaria ON AIR, INVESTOR, в партньорство с Bloomberg. Едно от най-известните лица на Bloomberg – Джонатан Феро ще дойде специално в България, за да модерира дискусията между хората от образованието, бизнеса и медиите. Конференцията си поставя за цел да намери решения за това как да се създадат условия за запълването на празнините за качествени специалисти в бизнеса. Тя ще търси и пътища за качествената реализация на младите специалисти в бизнеса.

investor

Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката“ цели да очертае проблемите в средното и висшето образование в България. Реален резултат от конференцията ще бъде резюме на предложенията за промяна и подобряване на образованието у нас, което ще бъде изпратено до всички страни в процеса.

По време на събитието, в специални урни ще се събират предложенията на участниците за промени в българското образование. Събраните предложения заедно със заключенията от дискусията между образованието и бизнеса ще се обобщят в документ подписан от панелистите и главните участници в конференцията и изпратят в отвoрено писмо към Министерство на образованието. В рамките на конференцията ще се проведат няколко дискусионни панела, по време на които ще бъдат представени последователно предимствата и недостатъците на българското образование.

В първия панел участие ще вземат уважавани представители на образователната ни система, висши учебни заведения, студенти и родители. След това думата ще бъде дадена на бизнеса. Бизнесът ще има възможност да разкаже и сподели добрите практики, с които допринася за това как системата да работи по-добре и учебните заведения да създават успешни и добри кадри за бизнеса. Модератор на първия панел е Мария Шишкова – управляващ директор на AimsHumanCapital.

Дискусията на втория панел ще разисква очакванията и изискванията на бизнеса в страната, а негов модератор Сашо Дончев, изпълнителен директор на ”Овергаз” и Председател на УС на БСК.

В рамките на третия панел образованието и бизнесът ще говорят заедно, модерирани от Милена Стойчева, изпълнителен директор на JuniorAchievеmentBulgaria.

Четвъртият панел ще бъде посветен на медиите и тяхната роля за промяната в образователната система.

Очаквайте много интересни дискусии и гледни точки от участниците в конференцията.

Запазете своето място сега и станете част от реалния дискусионен форум за образованието в България! Помогнете ни да променим това, което е най-важно за нашите деца, младежи и служители в компаниите!

Конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката” се организира в партньорство с Виваком и Висшето училище по застраховане и финанси. JobTiger е медиен партньор на събитието.

Конференцията е първата тема от предстояща поредица дискусионни събития, с които организаторите си поставят за цел да предизвикат задълбочен дебат по ключови за обществото ни процеси. 

Публикации от серията