Национални дни на кариерата 2024 – партньори

Национални дни на кариерата 2024 – партньори

Представяме ви партньорите на 23-ото издание на Национални дни на кариерата!

JobTiger.tv

JobTiger.tv е специализирана и иновативна онлайн медия, основана през 2011 г. Сайтът систематично и последователно отразява новини и събития от HR бранша, пазара на труда и социалната политика, както и свързаната с тях проблематика. Кариерно развитие, личностно самоусъвършенстване, професионални стандарти и добри практики, лидерски умения – това са част от темите, около които се фокусират публикациите ни.  През годините сме заснели и публикували над 500 видеоматериала – репортажи от събития, интервюта с лидери, професионалисти и широк кръг от интересни събеседници, отразяване на фирмени инициативи и участия в национални изложения, консултации с експерти.

Jobtiger.tv е носител на наградата за 2012 г. на Информационното бюро на Европейския парламент в България за положителен образ на жените в рекламата и маркетинга в категорията „телевизионен проект“.

Jobtiger.tv e медиен проект на JobTiger. Редакционната политика е съобразена с утвърдените български и международни етични кодекси за журналистика и се ръководи от принципите за прозрачност, коректност и достоверност на информацията.

HRIndustry.bg

Целта на Hrindustry.bg e да се превърне в най-големия български уебсайт, предоставящ бързонарастваща информация и възможности за споделяне на опит в областта на управлението и развитието на човешките ресурси. Независимо какво е предизвикателството пред вас – интервюиране на кандидати, провеждане на обучения, payroll или въвеждане на придобивки за служителите, Hrindustry.bg е мястото, което трябва да посетите.

Освен че представлява сайт за споделяне на новини и информация по различни теми от областта на човешките ресурси, Hrindustry.bg създава общност на HR специалистите, които могат да коментират и дискутират споделените материали, да бъдат автори и да печелят точки в профилите си в зависимост от публикуваните статии и броя харесвания и коментари към тях.

Достъпът до всички информационни ресурси в Hrindustry.bg е свободен, но публикуването, харесването и коментирането на статии на сайта изисква потребителите да имат регистриран профил. Сайтът предлага на потребителите и възможност да филтрират съдържанието на база на различни категории.

С публикуването на статия в Hrindustry.bg всеки автор декларира, че е получил предварително всички необходими съгласия за предоставяне на информация от и за всички лица, имащи отношение към публикуваните изображения, текст и видеоматериали и няма да накърни никакви права на трети лица. Ако необходимите съгласия не са получени предварително, то авторът гарантира с действията си, че не злоупотребява с чужда личност или авторски права.

Публикуването на текстове в секция „Статии“ предполага текстът да бъде с оригинално авторско съдържание, непубликувано на друго място. Ако текстът е публикуван преди това другаде, това трябва да бъде упоменато, и в статията да е наличен линк към оригиналната публикация.

Асоциация на индустриалния капитал в България

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е учредена през 1996 г. и е най-динамично развиващата се представителна на национално равнище организация на българския бизнес. Днес тя е организацията на работодателите в България с най-широка представителност. В нея членуват над 100 браншови камари, представляващи 3/4 от икономическите дейности в страната, над 10 000 компании, осигуряващи работа на близо 500 000 души. АИКБ разполага с изградена мрежа от регионални камари, обхващащи 2/3 от общините в страната.

Асоциацията на индустриалния капитал в България се утвърди като говорител на реалния производствен сектор, защитава интересите на своите членове пред изпълнителната и законодателната власт на национално и европейско равнище, оказва влияние върху разработването на нормативната база и върху политиките в икономическия сектор, работи системно за повишаване конкурентоспособността на българските предприятия, за създаване на благоприятна бизнес среда и стимулиране на българската икономика като цяло.

Тракия икономическа зона

Тракия икономическа зона е верен партньор на чуждестранни и местни инвеститори в процеса на създаване на нов или разширяване на съществуващ бизнес. Ние предлагаме от Build-to-Suit решения до пълен пакет с услуги, които са подходящи за бизнеси от типа производство, логистика, търговия и дистрибуция. Нашата мисия е да създадем здравословна среда за всички компании в нашите зони и да подпомогнем техния устойчив растеж.

Създадена официално през 2013 година, Тракия икономическа зона (ТИЗ) е успешен пример за колаборация между „СИЕНИТ ХОЛДИНГ“ АД, техни партньори от Италия и Израел, както и една от най-значимите индустриални фирми в България – „КЦМ 2000“ АД. Консултант по проекта е Респект Консулт ООД- една от водещите адвокатски кантори в България. Проектът обединява 6-те индустриални зони – „Марица“, „Раковски“, „Куклен“, Индустриален парк „Пловдив“, Парк „Иновации“ и Агроцентър „Калояново“. 

 След старта на първата зона през 1996 г. до 2018 г. са привлечени над 200 компании, повечето от които световни лидери в своята област. С повече от 20 години опит,  площ от 10 700 000 м², реализирани над 3 милиарда евро инвестиции и открити над 50 000 работни места с гордост можем да кажем, че ТИЗ е най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона не само в България, но и в Югоизточна Европа.  

AIBEST

AIBEST – Association for innovation, business excellence, services and technology, previously Bulgarian Outsourcing Association, is an independent industry organisation whose objective is developing Bulgaria as a leader for knowledge-intensive products, services, solutions, and globally recognized (world-attractive) destination for educated talent.

The association groups companies from all spheres of the modern business services industry – companies offering services related to BPO, ITO, KPO, LPO, HRO, R&D and others.

Аз мога – тук и сега

Сами ковем съдбата си! Ние от „Аз мога – тук и сега” вярваме в онова бъдеще за младите хора в България, което е достойно, трудолюбиво и перспективно…Успехът и щастието са в нашите ръце, не можем да се сърдим на никого другиго, освен на себе си, ако сме се провалили, но всеки провал трябва да се приема като ценен урок и да продължим още по-вдъхновени и мотивирани напред към целите си.

Ние знаем, че за да успееш в дадена сфера е важно да имаш талант, но още по-важно е да вярваш, че ще успееш! Твоето “Аз мога” е по-значимо от “Аз искам”. Чрез инициативите на „Аз мога – тук и сега” можеш да (по)кажеш, че точно ти си най-мотивираният, най-можещият и най-талантливият, а ние ще ти помогнем създавайки условия за успех по пътя на „трънливото“ бачкане, постоянство и амбиция за да откриеш щастие тук в България и покориш целите в живота…

Миналото е свършило, бъдещето е мечта. Всичко, което имаме е тук и сега!

Защото тук и сега е повече от всяко завинаги!

— КРИСТАЛИН ЧАВДАРОВ

Lider.bg

Лидер.бг е бизнес медия с насоченост към положителните новини. Ние търсим сензацията в позитивното, а не драматичното!

Мениджър

„МениджърНюз” е новинарски сайт на списание „Мениджър”. Нашата цел е оперативно и безпристрастно да представяме новините от управлението на компаниите, маркетинга, бизнеса, страната, Европа и света.

В своята работа се ръководим от добрите практики и етични стандарти в журналистическата професия.

„МениджърНюз” се издава от „МИТ Прес”. Физически собственик на издателството е  Александра Мирчева.

Legion Run

Legion Run is far more than a run, it’s an experience of a lifetime. We promise a thrilling, dirty, fun adventure that will give you and your friends an adrenaline buzz for days, weeks, even years. Each part of the course will challenge your body and mind and will require some teamwork.

You will run, jump, crawl, sprint and swing and help others do so. You will play in the mud like a kid and cross the finish along with thousands of others! You will get scrapes, you will get bruises, but you will be smiling. And you will finish changed.

Join us!

ISIC

Открий света на ISIC. Да си учащ е привилегия.

Студентски и младежки идентификационни карти (СМИК) е дружество с основна цел да подпомага развитието на младите хора, академичната и училищната общност в България на всички нива и с всички средства. Фирмата е единствен лицензиран представител за територията на България на ISIC Association и European Youth Card Association (EYCA), като разпространява международните карти ISIC (International Student Identity Card) в превод Международна лична карта за учащи, ITIC (International Teacher Identity Card) в превод Международна преподавателска лична карта и EYC (European Youth Card) в превод Европейска младежка карта.

ISIC се издава и разпространява под егидата на UNESCO.

Международна награда на херцога на Единбург

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. 

Наградата насърчава младите хора:

  • Да развият своята самодисциплина при определяне и постигане на цели;
  • Да канализира креативната енергия в структурирани занимание; 
  • Да развият принадлежност към общност от активни млади хора; 
  • Да формират лидерски качества и умения за работа в екип;
  • Да усъвършенстват физическата си активност.

b2b Media

b2b Media има за за цел да информира бизнеса и обществеността, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. В своята дейност групата промотира най-иновативните компании в България, насочва „светлината на прожекторите“ към находчивите и талантливи хора и идеи, отличава устойчивите бизнеси и организации. Информира за техните постижения и разкрива най-добрите примери.

Подкрепяме отговорните компании в България с доказани зелени политики и социално поведение. За тази цел е създаден Националният конкурс „Най-зелените компании в България“, популярен като „Зелените Оскари“. Годишните награди на b2b Media пък имат за цел да промотират най-иновативните и вдъхновяващи примери от света на бизнеса и предприемачеството.

9Academy

9Academy среща младежи и бизнеса в различни професионални направления с цел усъвършенстване. Академията се организира от Фондация „ДЕВЕТ“ и „Девет А“ ООД. Основна цел на Академията е подпомагане на личностното и професионалното развитие на хората чрез практически знания, умения и опит, предоставени по интерактивен и достъпен начин.

9Academy е платформа, която предоставя ценни познания и опит, надграждани в сплотена общност от осъзнати, отговорни и любопитни професионалисти.

Eventiplier

Eventiplier – smart event promotions е иновативна платформа, създадена да представя Вашите събития в широка мрежа от интернет страници и разнообразни канали за реклама. В същото време платформата Ви спестява време , оптимизира услията Ви и поставя фокус върху възвръщаемостта на инвестицията в реклама!

Всичко, което трябва да направите е да въведете информация за вашето събитие само веднъж в няколко лесни стъпки.

Ние ще се погрижим то да добие популярност във възможно най-много съответстващи му уебсайтове и рекламни канали. Изберете мястото, датата, изпълнителите, категорията и жанра, както и колко обширна искате да бъде промотиращата кампания, а ние ще Ви предоставим подробна информация и статистика за нейния успех с Eventiplier.

Това не е всичко – админ панелът на Eventiplier ви предоставя достъп до възможностите на системата за разпространение на билети Билет БГ за да стартирате своята кампания по разпространени от същото място – а нашите инстурмени ще се оптимизират автоматично за да представят събитието Ви в каналите, които Ви носят продажби.

Advent Group

Advent Group is an independent media group established in 2004 with global operations and over 150 team members located in three offices in Europe and North America. Our mission is to link higher education institutions with prospective international students and companies through various events, online and offline media solutions, and digital marketing.

Our quest to create innovative recruitment and marketing services for business schools and universities is integral to our activity. Founder and established worldwide leader of the One-to-One event model, we operate in 60+ countries on 6 continents. Annually, we organise 200+ MBA, EMBA, and Masters recruitment, networking and showcase in-person and online events under the Access MBA, Access Masters, Premier EMBA, and Access Online brands. Personalised online events have been part of our portfolio since 2016. We have developed a proprietary fully customisable event platform.

Our Unimy product group powers human expertise with AI technology to provide MBA and Masters innovative school selection solutions, preparation for admission and enrolment service.

Advent Group’s Access Digital delivers end-to-end innovative and highly performing digital marketing solutions for higher education institutions.

In addition, Advent Group brings together executive education directors and C-level corporate executives in a series of MERIT Summit and Awards learning and networking in-person, hybrid and online events.

With a steady growth ever since 2004, Advent Group is an established global leader in the graduate business and management education sector.

Baristo

Ако отговаряте с въодушевено „Да“ на всяка покана за перфектно кафе, то се радваме да ви посрещнем тук – мястото, където се отнасяме към всяко зрънце с експертна прецизност, споделяме автентичен еспресо вкус и черпим вдъхновение от вида и аромата му.

Блендовете на Baristo са изпечени и опаковани близо до красивия италиански град Генуа.

Пристанището на Генуа от столетия е стратегическо място за търговия с най-добрите сортове кафе. Именно там се зараждат и една от най-утвърдените школи за кафе пекари в света. Водени от хъс, амбиция и любов към кафето, те основават множество фабрики, в които и до ден-днешен кипи усилен труд в името на създаването на автентичното италианско еспресо.

Фабриката до Генуа, където се произвежда Baristo, води началото си от 1903 г. И до днес тя е собственост на италианската фамилия Боази, а главният специалист в изпичането на Baristo – Карло Гарбарино, е второ поколение пекар, израснал в семейство, закърмено с любовта към кафето.

Специалното внимание и грижа към тези и други малко известни детайли по пътя на кафето от зърното до опаковката е това, което придава онзи автентичен вкус и аромат на добре приготвеното еспресо. Без да забравяме, разбира се, и най-важната съставка, подсеща ни с усмивка Карло, типично по италиански – щипка любов и много, много отдаденост.

AIESEC

AIESEC is a community of young people, passionately driven by one cause: peace and fulfilment of humankind’s potential.

AIESEC was established in 1948 after World War II, where seven youth across seven countries had a dream of building cross-cultural understanding across nations. They hoped to change the world, one person and one internship at a time.

Innovation Starter

Иновейшън Стартър е първата българска специализирана агенция за иновации, която вече 10 години партнира на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации.

През годините компанията преживя поредица от трансформации заедно с бързото и комплексно развитие на дейността си. В началото (2014г.) организирахме само обучения по иновации, но бързо навлязохме и в развитието на тематични събития (2015г.), консултантски проекти (2016г.), а от няколко години развиваме своя акселераторска програма за подкрепа на стартъпи (2020 г.).

Фокусът ни е да трансферираме международно иновационно ноу-хау от последно поколение в България като обучаваме млади и зрели компании да ползват методи за иновации в работата си, финансови инструменти за финансиране на иновативни идеи и ги свързваме в нашата партньорска мрежа.

Консултантите в екипа ни са завършили курсове на обучение във водещите на глобално ниво институции в областта на иновациите като d.school StanfordSITIICM.

Innovation Explorer

Equality & Social Progress are fundamental aspects of the democratic society. Our commitment to dialogue and productive engagement have led us to this year’s topic. Nowadays, Bulgarian optimism is harder to revive.

Social scientists have identified at least three major forces that collectively bind successful democracies together: social capital (extensive social networks with high levels of trust), strong institutions, and shared stories.

But, perhaps – to listen and understand; to question and disagree; to treat no proposition as sacred and no objection as impious; to be willing to entertain unpopular ideas and cultivate the habits of an open mind – will lead us back to optimism and social growth.

Kaldata

www.kaldata.com – новините, които ние пишем днес – другите ще пишат утре.

Калдейта Ком ЕООД спазва Етичния кодекс на българските журналисти.

BGlobal

Сайтът bglobal.bg е собственост на БГЛОБАЛ МЕДИА ЕООД (ЕИК 206112759), която издава и списание BGlobal.

HRManager.bg

Internet Media Group (IMG). Днес информацията е стратегически ресурс за успешното функциониране на всеки бизнес сектор и за развитието на информационната и комуникационната инфраструктура.

Internet Media Group е компания, фокусирана върху предоставянето на пълен комплекс от решения, които подобряват и оптимизират бизнес резултатите. Специалистите на Internet Media Group са експерти в областта на проектирането, разработването и внедряването на съвременни информационно – комуникационни технологии и подходящи интернет решения.

Pixelmedia

PixelMedia.bg е новинарски сайт, посветен на информационните технологии, телекомуникациите, потребителската електроника, ИТ бизнеса и начина, по който иновациите влияят на образованието, здравеопазването, държавното управление и други значими обществени сфери.

Важно място е отделено на най-новите (disruptive) технологии като дроните, добавената реалност, споделената икономика, криптовалутите, Internet of Things и др. Именно тази всеобхватност допринася за уникалния облик на PixelMedia.bg и го превръща в сайт без конкуренция в българското интернет пространство.

Gustomedia

ПЛОВДИВСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ.

Internet Media Group

Internet Media Group (IMG). Днес информацията е стратегически ресурс за успешното функциониране на всеки бизнес сектор и за развитието на информационната и комуникационната инфраструктура.

Internet Media Group е компания, фокусирана върху предоставянето на пълен комплекс от решения, които подобряват и оптимизират бизнес резултатите. Специалистите на Internet Media Group са експерти в областта на проектирането, разработването и внедряването на съвременни информационно – комуникационни технологии и подходящи интернет решения.

MyJob.bg

Намерете работа, създайте проследими автобиографии и обогатете вашите приложения.

Uchi.bg

Uchi.bg е новинарски и аналитичен сайт, фокусиран върху промените в образователната система, навлизането на нови технологии за преподаване, както и по-широкото преподаване на информатика и други точни науки.

Убедени сме, че образованието е изправено пред сериозни промени и ще се стремим да проследяваме в детайли тези промени, да анализираме възможностите и да предизвикваме дискусии по по-значимите теми.

Убедени сме, че бъдещето принадлежи на обществата, които приемат познанието далеч извън границите на класните стаи и съдържанието в учебниците. В днешната информационна ера способността ни да се учим цял живот, да отсяваме нужната ни информация и да я оценяваме критично е от много по-голямо значение от тази да зазубряме уроци до следващия изпит, след което да ги забравяме.

Invest-in-Bulgaria

INVEST-IN-BULGARIA – платформа за бизнес новини и събития, свързани с инвестиции, технологии, бизнес и иновации в България. Нашият фокус:

България е привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори поради стратегическото си местоположение, благоприятен данъчен режим и висококвалифицирана работна сила. Публикуваме новини и събития, свързани с преките чуждестранни инвестиции, приватизацията и публично-частните партньорства, за да информираме нашите читатели за възможностите за инвестиции в България.

Технологичният сектор в България се развива бързо и предлага отлични възможности за инвестиции. Предоставяме информация за най-новите технологични тенденции, стартиращи събития и новини за инвестиции в рисков капитал, както и профили на български стартиращи и технологични компании.

Ние осъзнаваме значението на благоприятната бизнес среда за устойчив икономически растеж. Публикуваме новини и събития, свързани с индустриални сектори като производство, логистика, финанси и туризъм, както и бизнес събития и възможности за работа в мрежа.

България има процъфтяваща иновационна екосистема, която подкрепя стартиращи фирми и предприемачески начинания. Ние публикуваме новини и събития, свързани с иновационния сектор, включително конкурси за иновации, възможности за финансиране и партньорства между изследователски институции и индустрията.

Aspasia

„АСПАЗИЯ-92“ ООД е специализирана в производство и търговия на безалкохолни напитки. Заводът и централният офис се намират на територията на град София.

Компанията винаги се е стремяла да отговоря на нуждите на своите клиенти, като създава висококачествени напитки на добра цена. Това е и причината постоянно да инвестираме в нововъведения и технологични подобрения. Днес заводът разполага с изключително съвременна производствена база и модерна лаборатория, което позволява да извършваме непрекъснат мониторинг и контрол както върху суровините и материалите, така и върху продуктите, които произвеждаме. Доказателство за качеството на нашите продукти и работа ни е и сертифицирането ни през 2016 по международните стандарди на IFS.

NJOY

N-JOY е една от най-големите музикални радиовериги и предпочитан избор на слушателите*, в чийто ефир звучат хитове, съвременна музика, любопитни новини, игри и др. N-JOY предлага едни от най-атрактивните рекламни решения, умело комбиниращи ефир, онлайн и офлайн позициониране. От началото на 2023 година радиото е достъпно и през новото безплатно мобилно приложение Radiomate, налично за устройства с Android и iOS.

* Поп радиото с най-много слушани минути средно на ден в периода август 2021 – август 2022, в целева група 18-45 години, по данни на пипълметричната агенция ГАРБ.

Радио N-JOY е част от bTV Radio Group, която включва още четири радиостанции – bTV RadioClassic FMJazz FMZ-Rock.

bTV Radio Group е част от bTV Media Group. bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME) – която е собственост на международната компания PPF Group. PPF оперира в 24 държави в света, като инвестира в сегменти като финанси, недвижими имоти, инженеринг и биотехнологии.

Инженер.бг

Инженер.bg – изданието на търсещия, креативния, мислещия, амбициозния професионалист! Ново, модерно, много по-функционално от преди!

Инженер.БГ ООД е дигитална техническа медия с мисията да отговори на потребностите от актуална и коректна информация на инженерната общност у нас. От дълги години запознаваме специалистите с новостите от областта на индустрията и строителството чрез нашите виртуални списания и приложения – Инженер.bg, Борса.bg, Промо.bg, ДигиталнаИндустрия.bg и BalkanEngineer.com.

EnterEvent

EnterEvent е водеща агенция за събития и тиймбилдинги. Създаваме забавни, иновативни и ефективни програми за подобряване на екипната работа и повишаване на мотивацията на екипа.

Организираме:

– Персонализирани тиймбилдинг програми за екипа

– Цялостна организация и провеждане на корпоративни събития, вечерни програми.

– Екипни тренинги и работилници за развитие на комуникационните умения

– Забавни дейности в офиса за повишаване на ангажираността на екипа

Повече информация може да разгледате на www.enterevent.bg и ви очакваме на тел 0877 790 157.

Radio NRJ

Радио ENERGY e част от най-голямата международна радиогрупа – NRJ International. NRJ (ЕН ЕР ЖИ) е съкращение от френската дума „energie“ (енержи). Точно във Франция, през 1981 година Jean-Paul Baudecroux създава първата радиостанция за млади по дух хора. Слоганът Hit Music Only – достига до милиони слушатели в 15 страни по целия свят. Радио ENERGY България e станция номер 1 за любимата музика от 90-те до днес. Всяка сутрин по Радио ENERGY слушателите могат да изберат с коя песен да започнат своя ден, в единственото в българския радиоефир сутрешно Request шоу – ENERGY Request – Ти избираш как да започне твоя ден! Радио ENERGY излъчи за първи път в България риалити играта „Изчезвам след 60 секунди“, за която спечели престижната награда за най-добра радиоигра на медийния фестивал в Албена – MediaMixx.

Технически университет – Габрово

Наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище, днес Техническият университет – Габрово успешно съчетава традициите на миналото с възможностите на настоящето в областта на образованието и науката. Той е престижен образователен и научен център, който предлага качествено обучение в съответствие с нуждите на пазара на труда по модерни широкопрофилни бакалавърски и съвременни магистърски и докторски специалности в областта на техниката и технологиите, стопанските и социални науки. Гаранция за това е дадената от Националната агенция за оценяване и акредитация институционална акредитация на университета и програмна акредитация на специалностите по професионални направления за бакалавър и магистър и на научните специалности за образователната и научна степен доктор Системата за управление на качеството на обучението, научните изследвания и академичния състав на университета е сертифицирана по ISO 9001:2000, ISO 9001:2008 и ISO 9001:2015 от DQS GmbH и IQNet. Техническият университет – Габрово е акредитиран от Международното сдружение по инженерна педагогика IGIP и от Европейската професионална асоциация за инженери FEANI.

Русенски университет „Ангел Кънчев“

​​​​​​​​​​​​​​Русенският университет „Ангел Кънчев“ има за свое призвание разпространяването на знания, извършването на фундаментални и приложни научни изследвания и внедряването на иновации в практиката, с което способства за изграждането на висококвалифицирани специалисти и за устойчивото развитие на региона и страната.
​Стратегическите приоритети на университета са:  ​

  • подготовка на студентите за работа в условията на висока конкурентост на трудовия пазар и разширяване на обхвата на об​​учението;
  • развитие на вътрешноуниверситетската система за управление на качеството на образованието;  
  • развити​ето на кадровия ​и изследователски потенциал;  
  • реализиране на комплекс от дейности по европейска интеграция и международно сътрудничество;  
  • изграждане на високоорганизирана университетска система, гъвкава спрямо външните условия, с модерна материално-техническа и информационна база.

​В модерни учебни зали и изследователски лаборатории, разположени на обща площ от 67 490 кв.м. (от които над 13000 кв.м. в новопостроения и въведен в експлоатация през 2010г. учебен корпус-2) се обучават около 10 000 студенти и докторанти. Обучението се провежда от 499 висококвалифицирани преподаватели на основен трудов договор, от които 49 професори, 177 доценти и 296 доктори и доктори на науката. В учебния процес са включени и много хонорувани признати специалисти в съответната област. На всички желаещи студенти е осигурено общежитие и прекрасна база за спорт и почивка. 

Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“

Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий” е утвърдено и търсено висше училище с модерно обзаведена база за учебна и научна работа.

Университетът е предпочитано място за провеждане на национални и международни научни изяви.

Десетките хиляди възпитаници на Великотърновския университет са горди, че именно тук са получили своето висше образование и са се реализирани професионално.

Свързани публикации