Онлайн кариерните форуми стават все по-популярни! И причината не е само в пандемията…

13-01

В началото си онлайн форумите у нас се повеждаха само от JobTiger и бяха иновативно допълнение към традиционните мащабни събития на живо, организирани от компанията. Днес виртуалните изложения стават все по-популярни като добър вариант за резултатно, бързо, лесно, достъпно и безопасно намиране на работа.

Виж и ти кои са основните предимства на онлайн срещите с работодателите.

Първите онлайн форуми у нас бяха насочени основно към специалистите с повече трудов опит, които срещаха затруднения да присъстват на изложение в работно време. С началото на пандемията от коронавирус и забраните за провеждане на масови събития на закрито – онлайн форумите се наложиха като алтернатива, подходяща не само за заетите работещи професионалисти, но и за младите хора, които търсят своята първа работа или стаж. 

Алтернатива не означава компромис

Вярно е, че пандемията ускори дигитализацията и намали осезаемо живите контакти, но освен че са 100% безопасни, ние, като най-големият организатор на кариерни събития у нас, виждаме и още доста предимства на онлайн деловите срещи, които нямат общо с невъзможността или риска да се срещаме очи в очи. 

Ето кои са големите плюсове на онлайн форумите:

  • Освен че можеш, както и на традиционно изложение, да избереш щанда на желан работодател и да започнеш разговор с негови представители, можеш и предварително да качиш в профила си свое кратко представяне, снимка и СV. Така, специалистите по подбор ще се запознаят с теб и уменията ти и е възможно и те да те потърсят;
  • На онлайн форум избираш как да протече разговорът ти със специалистите по подбор – в чат, под формата на аудио разговор или чрез видео връзка;
  • Ти избираш мястото, от където да посетиш форума – не е нужно да пътуваш, за да стигнеш до щандовете на изложителите. Можеш да разговаряш с тях от другия край на света или пък от дивана в хола си, може да си на служебното си бюро или дори да си на пейка в парка. Единствено, трябва да имаш устройство, свързано с нитернет;
  • Можеш да се редиш на повече от една виртуални опашки пред щандовете на изложителите и едновременно с това да водиш разговори със специалисти по подбор или да слушаш полезни лекции;
  • Можеш да водиш чат с представители на повече от една фирма успоредно;
  • Няма да се налага да носиш маска, когато разговаряш със специалистите по подбор и така няма да се притесняваш дали те чуват и разбират правилно и дали виждат, че се усмихваш. 

Идея +:

Не пропускай и допълнителните предимства, които имат само онлайн форумите на JobTiger. Първо, те се ползват от опита на най-стария и най-голям организатор на кариерни събития в България, който вече 20 години събира на изложенията си водещите фирми у нас и е съдействал на повече от 47 хиляди млади хора да стартират кариерата си. Второ, виртуалните форуми на JobTiger се случват посредством онлайн платформата, призната за №1 в света за кариерни изложения – Brazen Technologies. И трето, още с първото си виртуално издание, трансформирано по спешност от поредица събития на живо в изцяло виртуално изложение само за десетина дни след обявяването на локдаун през март миналата година, „Виртуалните национални дни на кариерата“ спечелиха три престижни награди: Наградата за HR консултантски проект/инструмент на годината на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора; първо място в категория „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia  и трето място в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО.

Ако нямаш търпение и ти да намериш първата си работа или стаж, без дори да излизаш от дома си – регистрирай се безплатно и се включи на 8 април във виртуалния ден от „Национални дни на кариерата 2021“, организиран от JobTiger.

Успех!

Свързани публикации