Стартира състезанието Innovation Challenge 2012

„Създайте култура в организацията, която подкрепя иновацията“. За това призова проф. Стелиос Кехаяс от University of Sheffield на семинар, който даде началото на националното състезание Innovation Challenge 2012.

Проф. Кехаяс отправи още предизвикателства към мениджърите в залата:

„Не е достатъчно да създадете културата, а и да помогнете на хората да разкрият потенциала си, който често не е докрай използван. Не е достатъчно хората ви да са креативни – навън има още много хора, които могат да допринесат и да ви предложат още идеи, за да бъде още по-иновативна компанията ви. Тествайте. Отворената иновация (crowdsourcing на идеите) е прекрасна възможност за по-висока конкурентност на малките компании на Балканите.

Но най-важното е: Спрете да говорите и започнете да действате!“.

Преди лекцията бяха обяснени и условията за участие в конкурса за иновативни мениджъри Innovation Challenge 2012. Състезанието ще бъде предизвикателство за всеки успешен професионалист, който знае как да надскочи зададените бизнес модели и да намери нови такива с проява на творчество и новаторство. Финалистите ще бъдат наградени със стипендии за Executive MBA програмата на престижния международен факултет на University of Sheffield на обща стойност 30 000 евро. Инициативата се осъществява с подкрепата на Sopharma и Ernst&Young. Техни представители ще консултират по желание кандидатите в проекта и ще предоставят ценно ноу-хау на кандидатите.

Кандидатури се приемат до 28 август, а големите победители ще бъдат обявени на официална церемония през септември.

Подробна информация има на официалната страница на конкурса. Организатори на конкурса са Маркет Тренд и JobTiger. Медийни партньори са JobTiger.tv, Bulgaria OnAir, Investor.bg, httpool.

Публикации от серията